LMP: A kordonbontás nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára

LMP: A kordonbontás nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára

Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője (Fotó: Kanász-Nagy Máté / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kritizálta a Momentum újbóli kordonbontását Kanász-Nagy Máté, az LMP parlamenti képviselője. A politikus közösségi oldalán úgy értékelte a megmozdulást: az egy „újabb látványos akció, aminek a céljaival egyet is értünk”, de szerinte „a sajtónak való politizálás, a független média címlapjaira kerülő látványos akciók elfedik azokat a feladatokat, amiket az ellenzéki pártoknak képviselniük kell”. Szerinte a politikusoknak arra kéne megoldást mutatni, hogy „hogyan oldjuk meg a tomboló inflációs válságot, a szociális krízist, hogyan készüljünk fel érdemben a klímaváltozás elleni harcra, hogyan akadályozzuk meg, hogy hazánkból akkumulátorgyarmat legyen”. 

Vagyis „a kordonbontás akció nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára”. – Ahogy Sólyom László mondta 2006-ban, amikor a Fidesz képviselői elbontották a Kossuth téri kordont: a politikusok cselekedete kiterjed a szimbolikus akció társadalmi következményeire. Márpedig ebben pont ez a fontos: az ellenzék dolga elsősorban nem az, hogy ítéletet mondjon a kormányról: a mi meggyőződésünk, hogy azt bízzuk a választókra. Az ellenzék dolga, hogy alternatívát állítson – hangsúlyozta. 

Kanász-Nagy posztját azzal zárta: „látványos akciók helyett azt kell látnia a választóknak, hogy a mostani válságban van más politika, van más válságkezelés, mint amit a jelenlegi kormány képvisel. A kordonbontás nem ilyen”.

Arról, hogy immár másodszorra is kordont bontott a Momentum, itt olvasható a Magyar Hang tudósítása.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.