LMP: A kormány új javaslatai csak a „a haveri ügyek lezsírozására jók”

LMP: A kormány új javaslatai csak a „a haveri ügyek lezsírozására jók”

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 18-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a koronavírus-járvánnyal össze nem függő törvényjavaslatait, és minden erejével koncentráljon a védekezésre – mondta Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kabinet napokban benyújtott előterjesztései a „közvagyon lenyúlására, haveri ügyek lezsírozására jók, nem pedig arra, hogy talpon maradjanak a bérből és fizetésből élők, a kis- és középvállalkozók”. Példaként említette, hogy szerintük az alaptörvényt annak érdekében módosítaná a kormány, hogy a „Fidesz-oligarchák alapítványokba menthessék az adóforintokat” még sok-sok éven keresztül. Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, a kabinet ezt az időszakot arra is kihasználná, hogy az állami tulajdonban lévő védett területeket privatizálni lehessen, pedig minden erejét a járvány megfékezésére, az egészségügyi és szociális dolgozók megbecsülésére kellene koncentrálnia.


Kanász-Nagy Máté, az LMP másik társelnöke elmondta, pártja továbbra is követeli az álláskeresési járadék kilenc hónapra hosszabbítását, továbbá bértámogatást azoknak, akik ebben az időszakban veszítik el munkájukat. Az LMP emellett szeretné elérni, hogy a 60 százalékos táppénz helyett kapják meg teljes fizetésüket a karanténba kerülő, illetve megbetegedő egészségügyi és szociális dolgozók – tette hozzá.