LMP: tisztázza a kormány a paksi bővítés körül felmerült problémákat!

LMP: tisztázza a kormány a paksi bővítés körül felmerült problémákat!

Keresztes László Lóránt, az LMP vezérszónoka felszólal a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, és a részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt vasárnap felszólította a kormányt, hogy tisztázza a paksi atomerőmű-bővítés körül felmerült problémákat, illetve tegye lehetővé, hogy a képviselők országgyűlési bizottságban kérdezhessék arról a szakértőket.

Keresztes a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a paksi bővítéssel kapcsolatban komoly problémák merültek fel, amelyekre eddig nem kaptak érdemi választ. Példaként említette, hogy az új blokkok tervezett helyszíne alatt aktív törésvonal húzódik, ami földrengésbiztonsági kérdéseket vet fel.

– Emellett ahogy a világon sehol, úgy ennél a beruházásnál sem tisztázott a nukleáris hulladékok és kiégett fűtőelemek biztonságos elhelyezése – tette hozzá az MTI által is idézett Keresztes László Lóránt, aki megjegyezte, Pécs és térsége elutasítja egy atomtemető létesítését. Az LMP frakcióvezetője megerősítette pártja azon álláspontját, hogy az atomenergiát sem olcsónak, sem zöldnek, sem biztonságosnak nem tartja, ezért a paksi bővítés leállítását követeli.