Lövöldözés volt a szerb-magyar határon, eddig egy halálos áldozat van

Lövöldözés volt a szerb-magyar határon, eddig egy halálos áldozat van

Képünk csak illusztráció! Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Az MTI tudósítása szerint a szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő makkhetesi erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint halottja is lehet az összecsapásnak.

A Telex Pannon Rtv-re, a magyar közmédia délvidéki tudósítópontjára hivatkozva azt írja, a Szabadkai Közkórházban délelőtt hat súlyos sérültet láttak el, közülük egy 16 éves lány lehet a legsúlyosabb sérült. Mindannyiuk esetében lőfegyver okozta a sérülést. Úgy tudják, az illegális bevándorlók a szerb rendőrökre is tüzet nyitottak, a belügyminisztérium alakulatai is a helyszínen vannak, illetve a helyszínre érkezett Aleksandar Vulin belügyminiszter is. 

A szerbiai Magyar Szó pedig azt írja, hogy afgán és pakisztáni csoportok csaptak össze egymással. A környékbeliek szerint körülbelül 150-en illegális bevándorló lehet az erdőben. A Makkhetes erdő felé vezető utakat lezárták, a lakók sem mehetnek ki az utcára, és az újságírókat sem engedik közel.

A Magyar Szó úgy tudja, a kórházba szállítottak között van olyan is, akit megkéseltek.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik.

Frissítés: 

Az M1 csatorna helyszíni tudósítója szerint az összecsapásnak eddig egy halálos áldozata van, a szabadkai erdőben pedig családos menekültek tartózkodnak. 

Az egyik rendőr a tudósítónak azt mondta, hogy állítólag a migránsok a rendőrökre lőttek, ezért a hatóság munkatársainak tűzparancsuk van. A menekültek egyik csoportja továbbra is szökésben van.