Lungo Drom: Alaptalan és igaztalan, hogy Orbán rasszista lenne

Lungo Drom: Alaptalan és igaztalan, hogy Orbán rasszista lenne

Tusnádfürdő, 2022. július 23.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (k) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán-kormány rasszizmusellenes intézkedései meghatározóak, így alaptalan és igaztalan, hogy a kormányfő rasszista lenne – közölte a Lungo Drom csütörtökön az MTI-vel. Szerintük a kormány eddigi kisebbségvédelmi intézkedései, a társadalmi tolerancia és felzárkózás terén végzett munkája meghatározó Európában.

A Lungo Drom megjegyezte azt is, hogy több mint két évtizede szövetségese a Fidesznek, Orbán Viktor pedig zéró toleranciát hirdetett a rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokkal szemben. Sőt, emellett lendületet adtak nemcsak a magyarországi, de az európai roma felzárkózásnak is, amikor az EU soros elnökeként európai szintre emelték a cigányság felzárkózásának ügyét, illetve Európai Roma Stratégiát alkottak.

A Lungo Drom úgy látja továbbá, Orbán és kormánya tette eddig a legtöbbet a magyarországi gyermekéhezés felszámolása, a szegények iskoláztatása, oktatása és foglalkoztatása érdekében. Azt viszont a szervezet szerint mindenkinek meg kell értenie, hogy a migráció nem alapvető jog, a határok, nemzeti kultúránk és magyarságunk megőrzése pedig nem értékelhető rasszizmusként.