Luxusautó sofőrje zavarta meg a beteget ellátó mentőket, hogy elérje, parkoljanak arrébb

Luxusautó sofőrje zavarta meg a beteget ellátó mentőket, hogy elérje, parkoljanak arrébb

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lakáson zavarta meg az életmentést egy türelmetlen sofőr – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Mint írták, egy 45 év körüli nő újraélesztéséhez érkezett segítségül szombat este a Központi Rohamkocsi, ezért nem értek rá a mentők szabad parkolóhelyet keresgélni a belvárosi Sas utcában. – A ház kapuja előtt megállva, gyorsan magukhoz vették eszközeiket, és rohantak is az emeletre a beteghez, akinél azonnal emelt szintű ellátás kezdődött. Az elszánt küzdelmet azonban, az előszobából váratlanul bekiabáló idegen férfihang zavarta meg, aki a „mentő sofőrjét” kereste – idézték fel.

A beszámoló szerint a férfi nem tudott tovább várakozni a kocsiban ülve, ezért a nyitva maradt ajtókat kihasználva a mentők nyomába eredt és még a beteg lakásába is követte őket azért, hogy megkérje, „álljanak el az útból”. – Bajtársainkat nagyon meglepte a méltatlankodó sofőr, mégsem tudtak azonnal reagálni. Perceknek kellett még eltelnie, amíg stabilizálni tudták a beteg állapotát, egyik bajtársunk pedig csak ezután tudott egy időközben felszabadult helyre átállni a mentővel. A luxusautó vezetője azonban továbbra is elégedetlen volt, feljelentéssel fenyegette a hivatásukat szolgáló mentőket, amiért „indokolatlanul sokáig használták a kék villogót”. A jelenet után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget bajtársaink – zárták beszámolójukat. 

Címkék: luxusautó, mentőautó