M. Richárd: Ez az egész túl van lihegve

M. Richárd: Ez az egész túl van lihegve

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

M. Richárd szerint nem a sorozatos szabályszegéseknek, hanem a körülötte zajló „médiacirkusznak” köszönhető, hogy most itt tart. Minderről a Fővárosi Törvényszéken beszélt pénteken, ahol másodfokon tárgyalták a Dózsa György úti halálos baleset ügyét.

A 44 éves férfit tavaly szeptemberben első fokon 4 év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől, miután halálos közúti baleset gondatlan okozásában és – egy 2015-ös ügy kapcsán – garázdaság vétségében, valamint könnyű testi sértés bűntettében is bűnösnek találták. Idén januárban rendelték el a letartóztatását.

„Ez az egész túl van lihegve, biztos vagyok benne, hogy a médiának köszönhetően is. A legszigorúbb körülmények között, egy magánzárkában vagyok fogva tartva. Azon a szinten, ahol én vagyok, sorozatgyilkosok, gyilkosok vannak, miközben én egy gondatlan baleset miatt állok bíróság előtt” – mondta pénteken a Telex tudósítása szerint.

A letartóztatásból, bilincsben elővezetett férfi arról is beszélt, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben gyakorlatilag semmilyen szinten nincs biztosítva az orvosi ellátása, pedig szívbetegsége mellett veseelégtelenségben is szenved, emiatt pedig „közvetlen életveszélyben” van.

A pénteki tárgyalás végén M. Richárd védője indítványozta a férfi szabadlábra helyezését, főként azért, hogy az orvosok beállíthassák a gyógyszereit, a bíróság azonban elutasította azt. M. Richárd így a július 2-i ítélethirdetésig biztosan letartóztatásban marad.

Címkék: M. Richárd