Ma dönthet a kormány arról, maradnak-e befagyasztva az élelmiszerárak

Ma dönthet a kormány arról, maradnak-e befagyasztva az élelmiszerárak

Semjén Zsolt és Orbán Viktor (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány a mai, szerdai ülésén dönt arról, hogy meghosszabbítja-e az élelmiszerárstopot, amelynek eredetileg május 1-jén járna le a határideje. – Szerdán lesz kormányülés, akkor kell megnézni az inflációs számokat, a nemzetközi, gazdasági trendeket, meg kell hallgatni a tapasztalatokat és a kormány bölcs döntését meg fogja hozni a szerdai kormányülésen” – mondta Semjén Zsolt az ATV kérdésére egy keddi sajtótájékoztatón.

A KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes a csatornának kifejtette, az inflációs szempont miatt szükség volt az árkorlátozásra. – Jelzem, hogy az inflációs szempontok teljesültek, hiszen akár a benzin, akár az élelmiszer tekintetében ennek a jótékony hatása tükröződött az infláció vonatkozásában – fogalmazott Semjén.

A Portfolio.hu a múlt héten úgy számolt, hogy ha megszűnne az árstop, akkor egy liter napraforgóolaj 720 forint helyett akár 1000 forintba is kerülhet. A csirkemell ára 1600 forintról 2000 forintra, a sertéscomb a mostani 1400 forintról kilónként 1600 forint közelébe emelkedhet. Míg az UHT-tej ára 274 forintról 330 forintra ugrana.