Kijátszotta a TEK-et a Macron–V4-csúcson Szabó Bálint

Kijátszotta a TEK-et a Macron–V4-csúcson Szabó Bálint

Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő az eltűnésével kapcsolatban kiadott Facebook-bejegyzésében 2021. április 7-én (Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Becsatlakozott Emmanuel Macron Budapesten közlekedő védett konvojába, majd a francia elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelében fényképezkedett Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő a Macron–V4-csúcson. A 24.hu azt írja, hogy a korábban az MSZP-ben és a DK-ban is megfordult szegedi politikus fotókat is készített a francia köztársasági elnök és a magyar miniszterelnök közelében, amikor azok már a tárgyalóasztalnál ültek.

Történt mindez úgy, hogy a biztosításért felelős Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei nem vették észre, hogy egy illetéktelen személy is bejutott a zárt ajtók mögötti diplomáciai csúcsra.

Ennek ellenére a portál érdeklődésére a Belügyminisztérium azt írta, hogy a csúcstalálkozón nem történt rendkívüli esemény, így a biztosítással kapcsolatban sem folytatnak vizsgálatot. A TEK azonban másnap elismerte a találkozón történteket. Azt közölték, hogy Hajdu János, a TEK főigazgatója minden részletre kiterjedő értékelést ismertetett az állomány előtt, a részletekről viszont nem írtak, mondván azok minősített adatok.

A portál információi szerint viszont komoly megrovásokat is kiosztottak az érintetteknek, sőt személyi konzekvenciái is voltak az ügynek, erről azonban a hivatalos válaszban nem esett szó.