Magánklinikát nyitott az orosházi kórház vezetője

Magánklinikát nyitott az orosházi kórház vezetője

Duray Gergő, a kórház főigazgató főorvosa beszél az új laparoszkópos torony bemutatásán az Orosházi Kórházban 2019. december 12-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magánklinikát nyitott Duray Gergő, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője a napokban, nem messze, bő egy kilométerre az állami intézményből. A magánklinika orvosainak egy része ráadásul a kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is – írja a 24.hu. Az, hogy a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinkán is rendeljenek, engedélyköteles, az engedélyt pedig maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg. Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) amint tudomást szerzett a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről, az eset kapcsán – etikai és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve – soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

A lap azt is írta, hogy az álaluk megkérdezett, névtelenséget kérő szakértő szerint az, hogy ma Magyarországon egy kórházigazgató magánklinikát alapít és tulajdonol, bár etikai kérdéseket felvet, nem ütközik jogszabályba. Ahogyan az sem, ha egy orvos a közellátás keretei között megvizsgálja a betegét, majd – akár a gyorsabb ellátás ígéretével kecsegtetve – felajánlja neki a saját magánrendelésének a lehetőségét. Visszafelé viszont ez már nem szabályszerű, azaz a magánrendeléséről nem vihetné át és gyógyíthatná tovább a betegét az állami ellátásban.

 

Az orosházi kórház és rendelő egyébként a honlapja szerint számos orvost keres: szemészt, sebészt, neurológust, sürgősségi orvost, aneszteziológust, belgyógyászt, kardiológust és radiológust, de az álláshirdetések között van boncmester segédi és felnőtt szakápoló is. Kiderül az is, hogy a traumatológiai osztály szünetel.

A lap megkereste kérdéseivel az érintett, Duray Gergőt is, ő azonban egyelőre nem reagált.

Címkék: Duray Gergő