Magyar- és uniós zászlók a Fudan tervezett helyszínén

Magyar- és uniós zászlók a Fudan tervezett helyszínén

Magyar- uniós zászlók a Fudan egyetem tervezett helyszínén (Forrás: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint ezer darab magyar- és uniós zászlót szúrt le a földbe a Demokratikus Koalíció a kínai Fudan egyetem Budapestre tervezett kampuszának a helyszínén. Manhalter Dániel, a párt józsefvárosi és ferencvárosi országgyűlési képviselő-jelöltje a rendhagyó akcióval az ellen szólalt fel, hogy a területre korábban a Diákvárost tervezték, most azonban a „kormány oda akarja adni Kínának”.

A politikus egyúttal arra kért mindenkit, aki arra jár, hogy tűzzön ki egy magyar zászlót a területen.

A kínai elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának kérdése éles frontvonal a főváros a kormány között. Karácsony Gergelyék azzal érvelnek, hogy oda az egyetemistáknak megfizethető lakhatást biztosító Diákvárost tervezték, erről már megállapodás is volt. Most viszont a helyet elvenné a kínai kommunista párt egyeteme. A kormány ugyanakkor azt mondja, hogy szerintük mindkét projekt megvalósítható.

A Fudan budapesti kampuszát egyébként kínai cégek építenék meg, a magyar állami több százmilliárdos hitelt is felvenne rá Kínától.