Magyar György: Október 9-16. között lehetne a második forduló

Magyar György: Október 9-16. között lehetne a második forduló

Előválasztás Szombathelyen (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csúsztatni kellene az ellenzéki előválasztás második fordulóját, hogy logisztikailag fel tudjanak készülni a szavazásra, és ne történjenek újabb hibák – fogalmazott a Spirit FM Aktuál című műsorában Magyar György. A Civil Választási Bizottság elnöke szerint a pártok is érzik, hogy erre szükség lenne.

Az eredeti tervek az október 4-10. közötti időszakról szóltak, így jövő héten máris indulna a második forduló a miniszterelnök-jelöltnek indulók között. Magyar György szerint ezt a hétvégéig el kellene tolni, hogy legyen benne egy hétvége is, ő pedig október 9. és 16. között tartja reálisnak a lebonyolítást. Az ügyvéd úgy véli, délutánra várható végleges eredmény az előválasztás első fordulójáról.

Második fordulót akkor tartanak a miniszterelnök-jelöltek között, ha egyikük sem ér el jobb eredményt ötven százaléknál. Valószínű, hogy ez már nem történik meg. Csütörtök délelőtt Dobrev Klára állt az élen 34,5 százalékkal, Karácsony Gergely a második 27,8-cal, Márki-Zay Péter pedig a harmadik 20,7-tel. Dobrev Klára vidéken tarolt, a fővárosban viszont Karácsony Gergely volt az erősebb, sok budapesti kerületben pedig már Márki-Zay Péter is előzte a DK politikusát. A miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péter a negyedik helyen áll 13,4 százalékkal, Fekete-Győr András pedig az ötödik 3,5-tel.