Magyar Nemzet: 1-2 héten belül megszűnhet az ingyenes parkolás

Magyar Nemzet: 1-2 héten belül megszűnhet az ingyenes parkolás

Parkoló autók Budapesten (Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – állítja értesülésére hivatkozva a kormánypárti Magyar Nemzet.

Felidézték, a koronavírus-járvány első hullámában, 2020 áprilisától szüntették meg a közterületi parkolási díjakat azzal az indokkal, hogy a védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, és fontos, hogy aki tudja, a tömegközlekedés helyett használhassa a saját autóját. Az ingyenes parkolást júliusban eltörölték, majd novemberben a járvány felerősödésével újra kihirdették azt határozatlan időre.

Ugyanakkor bírálói szerint az ingyenes parkolás nemcsak a légszennyezettséget növeli, de a parkolási díjak kiesése miatt bevételtől estek el az önkormányzatok is. Utóbbi miatt már az olyan fideszes vezetésű önkormányzatok is felemelték a szavukat az ingyenes parkolás eltörléséért, mint Székesfehérvár vagy Kaposvár.