Magyar Nemzet: Az Oktatási Hivatal szerint nem taníthatott volna Karácsony Gergely

Magyar Nemzet: Az Oktatási Hivatal szerint nem taníthatott volna Karácsony Gergely

Karácsony Gergely (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – a kormánypárti Magyar Nemzet információi szerint erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata. 

A lap állítása szerint az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vizsgálták visszamenőlegesen 2004 januárjától, ám csupán Karácsony esetében találtak szabálytalanságokat. Az OH állítólag azt állapította meg, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi előírásoknak, miután nem volt meg az ehhez feltételként szabott legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. – Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt – írták. 

A Telex az ügy kapcsán felidézte: a főpolgármester egy interjúban azt mondta nekik, a kinevezéshez csak a diplomáját kellett bemutatnia. – A lelkiismeretem teljesen nyugodt, ebben az ügyben és minden más ügyben is. Soha egy forintot nem loptam el, nem csaltam meg a feleségemet, semmi egyébbel sem tudnak vádolni. Hazudni bármit lehet, és bele lehet kötni abba, hogy van-e nyelvvizsgám, de ezek végső soron engem erősítenek – mondta. Nyelvtudásával kapcsolatban pedig azt is elmondta, egyetemi lektorátusi nyelvvizsgát szerzett 2000-ben az ELTE idegen nyelvi lektorátusán, akkor az volt a diploma feltétele.

Karácsony szombaton úgy reagált az ügyre: büszke a Corvinuson oktatóként eltöltött évekre.