Magyar Nemzet: Portik vallomást akar tenni

Magyar Nemzet: Portik vallomást akar tenni

Portik Tamás vádlottat elvezetik az ellene és társai ellen emberölés bûntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vallomástételre jelentkezett a Fenyő-gyilkosságban Portik Tamás – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a kétszer is ügyvédet váltó egykori olajozással foglalkozó bűnözőt csütörtökön rendkívüli tárgyalási napon hallgatja ki a Fővárosi Törvényszék, várhatóan zárt távközlési rendszeren keresztül.

Az ügyvédváltásnak a lap szerint az a jelentősége, hogy emiatt februárra kellett elnapolni a bizonyítási eljárás folytatását, mivel az új, kirendelt védő a rendelkezésére álló néhány napban nem tudott felkészülni. Az elnapolás azt is jelentette, hogy az idén decemberre tervezett iratismertetés sem kezdődhet meg, így a perbeszédek és a vádlottak utolsó szó jogán előadandó mondandója is csúszik, elsőfokú ítéletre legkorábban 2023 májusában kerülhet sor.

Portik eddig csak egyszer tett vallomást, tavaly februárjában. Ekkor azt állította, mentorától, néhai Drobilich Gábortól és a rendőrségtől azt a megbízást kapta, hogy Gyárfás Tamást – aki az eljárásban tagadta bűnösségét – és a már elhunyt Princz Gábort addig beszéltesse, míg nem sikerül titokban rögzítenie, hogy közük van a Fenyő-gyilkossághoz.