Magyar Nemzet: Putyint és Salvinit is Budapestre várják a napokban

Magyar Nemzet: Putyint és Salvinit is Budapestre várják a napokban

Orbán Viktor fogadja Putyint Budapesten 2019. október 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzet néven megjelenő lap információi szerint a Nemzetközi Judószövetség elnöke, Marius L. Vizer meghívta a Budapesten rendezett világbajnokságra Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, aki a sportág nagy rajongója, és már a 2017-es budapesti vb-n is itt volt a Papp László Budapest Sportarénában.

– A szombati megnyitón aligha lesz itt, mert akkor már komoly biztonsági ellenőrzések zajlanának az arénában, de a jövő héten is befuthat. Meghívásának tényét rövid keresés után az orosz sajtóban is megtaláltuk, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is megerősítette a TASZSZ hírügynökségen keresztül. A szóvivő arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy az elnök ellátogat-e Budapestre – írja a kormánypárti napilap.

A napilap szerint „a vb-n feltűnhet” még Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is, és „így a cselgáncsos csúcstalálkozó mellett akár egy politikai is összejöhet Budapesten a világbajnokság égisze alatt”.