Magyar Péter azon tűnődik, Orbán Balázs vajon ért-e a szóból

Magyar Péter azon tűnődik, Orbán Balázs vajon ért-e a szóból

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha egy másik ország megtámadná Magyarországot, akkor meg kellene-e védenünk fegyverrel a hazánkat? – teszi fel a kérdést Magyar Péter legfrissebb Facebook-posztjában, ahol kommentben való szavazásra buzdítja híveit.

A szavazás apropója, hogy Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója szerdán súlyos dolgokat mondott '56-ról a Mandinerben. Azt állította, hogy „pont '56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

– A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs szerint Magyarországnak, Ukrajnával ellentétben nem kellene védekeznie egy orosz katonai agresszióval szemben – írja a Tisza Párt elnöke, majd leszögezi: szerinte bármilyen külső támadás esetén kötelességünk megvédeni a hazánkat. Utóiratként meg beszúrta, tudja, hogy Orbán Viktor a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában „hibának nevezte Orbán Balázs hazaáruló mondatait”. – Ilyet a miniszterelnök utoljára a kegyelmi botrány idején tett. Akkor Novák Katalin két nap múlva lemondott. Orbán Balázs, értesz a szóból? – zárta bejegyzését a politikus.