Magyar Péter Orbán Balázsnak: „Te nem tanultad a Nemzeti Dalt?”

Magyar Péter Orbán Balázsnak: „Te nem tanultad a Nemzeti Dalt?”

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Példa nélküli és botrányos mondatok láttak napvilágot Orbán Balázstól, a miniszterelnök politikai igazgatójától” – mondta Magyar Péter Facebook-videójában. 

Az ügy apropója, hogy Orbán Balázs csütörtökön a Mandiner beszélgetős műsorában arról beszélt, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „belevitte egy háborús védekezésbe az országát”, ilyet viszont a magyar kormány nem tenne, mert tanult ’56-ból. „Egy fegyveres konfliktus vagy a hazánk ellen intézett agresszió esetén te valóban azt a tanácsot adnád a magyar miniszterelnöknek, hogy ne védjük meg a hazánkat? Ha egy külső hatalom megtámadná Magyarországot, Balázs, te azt javasolnád Orbán Viktornak, hogy ne tanúsítsunk ellenállást? Te nem tanultad a nemzeti dalt?” – teszi fel a kérdést a Tisza Párt elnöke a fideszes politikusnak, majd idézte a vers néhány sorát: 

Sehonnai bitang ember,
Ki hogy, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete. 

A miniszterelnököt ezután arra szólította fel, hogy valljon színt: „Dolgozhat-e ön mellett politikai igazgatóként egy olyan ember, aki megalázza az '56-os mártírok emlékét, aki megalázza a több száz kivégzett honfitársunk emlékét, aki egy fegyveres konfliktus esetén nem védené meg a hazánkat?”
Itt nincs szürke, csak fehér vagy fekete, tette hozzá. Ha Orbán Viktor megvédené a hazáját egy konfliktusban, akkor Orbán Balázs nem dolgozhat mellette felelős beosztásban. „Miniszterelnök úr, Orbán Balázsnak haladéktalanul távoznia kell, de legkésőbb október 23-a, a Magyar Forradalom és Szabadságharc 68. évfordulója előtt!” – zárta a videót a Tisza Párt elnöke.