Magyar Péter: Ukrajnának joga van megóvni a területét

Magyar Péter: Ukrajnának joga van megóvni a területét

Magyar Péter Kijevben 2024. július 11-én (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rakétatalálatot kapott kijevi gyermekkórháznál tett látogatást Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Magyar a kórház igazgatójával beszélgetett a támadásról és azt mondta, a magyar nép érti, és tudja, hogy Ukrajnának joga van megóvni a területét. Hangsúlyozta, hogy ők is békét szeretnének, de ők nem magánrepülőkkel látogatnak diktátorokat, és folytatnak titkos tárgyalásokat, hanem a konkrét tettekkel akarnak segíteni – számolt be a Telex. Magyar őszinte részvétét fejezte ki a magyar nép nevében a történtek miatt. A gyerekkórház igazgatója elmondta, hogy ez nemcsak Ukrajnában, hanem Nyugat-Európában is a legnagyobb ilyen intézmény, a csapásig 720 gyermekágy volt itt, és itt látták el a legbetegebb ukrán gyerekeket. Hozzátette, a rakétacsapás egy olyan részleget érintett, ahol a transzplantációra váró, gyomorbeteg gyerekek voltak.

– A rakétacsapás napján ketten haltak meg itt – mondta az igazgató –, az egyikük egy orvos volt, aki leengedte az óvóhelyre a gyerekeket, majd visszament megnézni, hogy maradt-e még valaki, a másikuk pedig egy civil, aki a parkolóban tartózkodott. Összesen nagyjából 300 ember sérült meg, négyen súlyos állapotban vannak. Gyerekek is megsérültek. Az igazgató szerint nem először lőttek rakétát a kórházra, de ilyen súlyos támadásra még nem volt példa. Szerinte „ez a rakéta direkt ide lett célozva”, és a támadás a teljes infrastruktúrát megbénította, nem volt víz, és elment az áram is, ami miatt az oxigénellátás is megállt. A támadás után evakuálták a gyerekeket, és elkezdtek dolgozni a helyreállításon, de van épület, ami annyira károsodott, hogy le kell bontani. Az igazgató megköszönte Magyarnak a segítséget, és azt mondta, reméli, a magyar nép érti, hogy Ukrajnára rátámadtak, és a függetlenségéért harcol.

Címkék: Ukrajna, Magyar Péter