Magyar rendőrök segítettek a családjától elszakadt hatéves ukrán kislánynak

Magyar rendőrök segítettek a családjától elszakadt hatéves ukrán kislánynak

Rendőrök segítettek egy 6 éves ukrán kislánynak visszajutni szüleihez (Fotó: Magyar Rendőrség / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hatéves ukrán kislány, Nadja, a családjától elszakadva a tiszabecsi segítségponton maradt egyedül. Magyar rendőrök segítettek neki abban, hogy újra szüleivel és testvéreivel lehessen – derül ki a rendőrség Facebook-oldaláról.

Mint írták, a nyolc gyermekkel utazó család március 11-én lépte át a magyar-ukrán határt a háború elől menekülve, értük rokonok érkeztek és hajnalban indultak el Németország felé. Nadja azonban az indulás pillanatában a mosdóban volt, így ott maradt és később kétségbe esve kért segítséget. – Kollégáink azonnal keresni kezdték a szülőket, addig a szeretetszolgálat munkatársai gondozásukba vették a kislányt. Órákkal később érkezett meg a várva várt hír: Ausztriában jelentkeztek a szülők az ottani rendőröknél, így gyors nemzetközi információcsere után Nadját is meg tudtuk nyugtatni, hogy a családja hamarosan visszajön érte – idézték el a történteket.

A szülők később a rendőröknek elmondták, hogy hajnalban abban a tudatban ültek be a járművekbe, hogy mindannyian együtt vannak, és egy osztrák pihenőhelyen vették észre, hogy a kislány nincs velük. Rendkívül hálásak voltak minden segítségért és immár tényleg együtt indultak Németországba.

Címkék: Ukrajna, háború