Magyar rendszámú a mikrobusz, amiben összezsúfolt emberek közt halottakat is találtak

Magyar rendszámú a mikrobusz, amiben összezsúfolt emberek közt halottakat is találtak

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar rendszámú az az az osztrák-magyar határ mellett talált sárga Renault kisteherautó, amelynek a sofőrjét nagy erőkkel keresik, miután a jármű rakterében összezsúfolt embereket találtak, akik közül kettő már halott volt – írja a Telex a Kurier cikkére hivatkozva.

Mint írták, az osztrák lap információi szerint az áldozatok megfulladhattak, súlyosan dehidratáltak és fizikailag feltűnően gyengék voltak. Gerald Tatzgern, az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség csempészet elleni küzdelemért felelős központi irodájának vezetője közölte, hogy a kocsiban talált férfiak feltehetően nyugat-balkáni menekülttáborokból érkeztek, „valószínűleg nem akartak még egy telet ott tölteni”. Tatzgern azt is elmondta, a magyar hatóságok is a helyszínen voltak már kedden.

Mint a Magyar Hang is beszámolt róla, két halott migrációs hátterű embert találtak egy mikorbuszban Ausztriában, a magyar határ mellett fekvő Cinfalva (Siegendorf) közelében. 26 másik személyt elfogtak, ők szírek és kurdok voltak, és a lehetőségekhez képest jó egészségi állapotban voltak  – írta a Die Presse. Az ORF burgenlandi tartományi stúdiójának híradása szerint a jármű Magyarország felől érkezett Ausztriába.

A járművet a hatóságok állították meg egy természetvédelmi területen, mert gyanúsnak találták, a sofőr azonban elmenekült. A járművezető keresése nagy erőkkel zajlik, a rendőrök ugyanakkor óvatosságra intenek, mert az osztrák rendőrség gyanúja szerint fegyvere is lehet.

Burgenland tartomány 2015-ben már egy hasonlóan súlyos tragédia helyszíne volt. Akkor az A4-es autópályánál Parndorf közelében hátrahagyott hűtőkocsiban 71 ember holtteste került elő. Az embercsempészeket időközben Magyarországon életfogytiglan szabadságvesztésre ítélték.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.