Magyar rendszámú a mikrobusz, amiben összezsúfolt emberek közt halottakat is találtak

Magyar rendszámú a mikrobusz, amiben összezsúfolt emberek közt halottakat is találtak

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar rendszámú az az az osztrák-magyar határ mellett talált sárga Renault kisteherautó, amelynek a sofőrjét nagy erőkkel keresik, miután a jármű rakterében összezsúfolt embereket találtak, akik közül kettő már halott volt – írja a Telex a Kurier cikkére hivatkozva.

Mint írták, az osztrák lap információi szerint az áldozatok megfulladhattak, súlyosan dehidratáltak és fizikailag feltűnően gyengék voltak. Gerald Tatzgern, az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség csempészet elleni küzdelemért felelős központi irodájának vezetője közölte, hogy a kocsiban talált férfiak feltehetően nyugat-balkáni menekülttáborokból érkeztek, „valószínűleg nem akartak még egy telet ott tölteni”. Tatzgern azt is elmondta, a magyar hatóságok is a helyszínen voltak már kedden.

Mint a Magyar Hang is beszámolt róla, két halott migrációs hátterű embert találtak egy mikorbuszban Ausztriában, a magyar határ mellett fekvő Cinfalva (Siegendorf) közelében. 26 másik személyt elfogtak, ők szírek és kurdok voltak, és a lehetőségekhez képest jó egészségi állapotban voltak  – írta a Die Presse. Az ORF burgenlandi tartományi stúdiójának híradása szerint a jármű Magyarország felől érkezett Ausztriába.

A járművet a hatóságok állították meg egy természetvédelmi területen, mert gyanúsnak találták, a sofőr azonban elmenekült. A járművezető keresése nagy erőkkel zajlik, a rendőrök ugyanakkor óvatosságra intenek, mert az osztrák rendőrség gyanúja szerint fegyvere is lehet.

Burgenland tartomány 2015-ben már egy hasonlóan súlyos tragédia helyszíne volt. Akkor az A4-es autópályánál Parndorf közelében hátrahagyott hűtőkocsiban 71 ember holtteste került elő. Az embercsempészeket időközben Magyarországon életfogytiglan szabadságvesztésre ítélték.

 

Diósgyőr, a csokinyúl hazája

Diósgyőr, a csokinyúl hazája

Magyarország igazi csokinyúl- és csoki-Mikulás-nagyhatalom – évente 110 millió darab készül itt belőlük, a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzemében.
Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby