Magyarország hamarosan elfogadja a román oltási igazolást is

Magyarország hamarosan elfogadja a román oltási igazolást is

Képünk illusztráció (Fotó: Gurzó Ákos/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pár hete már korlátozás nélkül utazhatunk Romániába, Magyarország pedig el fogja ismerni a Romániában kiállított oltási igazolásokat – számolt be róla a Maszol. A kolozsvári magyar főkonzulátus szerint a román igazolás felhasználható lesz a karanténkötelezettség nélküli beutazáshoz, illetve a szolgáltatások igénybevételére.

– Mindemellett továbbra is igényelhetnek magyar védettségi igazolványt azok a magyar állampolgárok, akik Romániában kapták meg a koronavírus elleni védőoltást. A védettségi igazolvány igényelhető személyesen bármely magyarországi kormányablaknál vagy online, az elektronikus Ügyfélkapun keresztül – közölte Facebook-oldalán Magyarország kolozsvári főkonzulátusa.

Romániában kétnyelvű, román-angol igazolást adnak ki a vakcina beadása után. Korábban úgy igyekeztek a problémát megoldani, hogy a kettős állampolgárok kiválthattak magyar védettségi igazolványt a romániai oltási igazolásukkal.