Magyarországon alapított céget Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök

Magyarországon alapított céget Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök

Nikola Gruevszki és Orbán Viktor Szkopjéban, 2011. május 12-én (Fotó: Reuters/Ognen Teofilovski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az I.C.I.C. Kft.-t július 15-én jegyezték be péceli székhellyel és a vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa is az egykori macedón miniszterelnök - írja a 24.hu. Főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, de a listában sok más is szerepel a porcelán-, üvegáru-, tisztítószer-nagykereskedelemtől a vagyonkezelésen keresztül a konferenciaszervezésig.

Nikola Gruevszki tartózkodási helyeként egy skopjei címet adott meg, kézbesítési megbízottnak pedig Hornyik Katalin belvárosi ügyvédet jegyezték be a cégiratokba. A székhelyként szereplő Kádár-kockáról a 24.hu fotót is közölt.

A korrupcióért elítélt macedón miniszterelnök 2018 novemberében érkezett Magyarországra, feltehetően a magyar diplomácia aktív segítségével. Ellenzéki parlamenti képviselők firtatták ugyan, hogy miért fogadtuk be a volt kormányfőt, és mit csinál Magyarországon, de eddig csak annyi derült ki a hivatalos válaszokból, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat a Nyugat-Balkánt érintő ügyekben.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom