Magyarországon is megvásárolható lesz majd a Moderna vakcinája a jövőben

Magyarországon is megvásárolható lesz majd a Moderna vakcinája a jövőben

Oltáshoz előkészített Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája az időseket gondozó Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Ózdi Otthonában 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Együttműködési megállapodást kötött a Moderna a Medison Pharmával a Moderna COVID-19 oltóanyagának Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben való értékesítéséről – olvasható a lapunkhoz is eljuttatott közleményben.

Eszerint a Medison Pharma vállalta, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a Moderna COVID-19 oltóanyagát Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben. A megállapodás értelmében hazánkban és 19 másik országban (Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben) lesz terjesztési jogosítványa a Medisonnak.

– Fontos számunkra a Medison Pharmával most megkötött együttműködési megállapodásunk, mert ez garantálja, hogy az mRNS COVID-19 vakcinánk eljut az érintett piacokra – mondta Corinne Le Goff, a Moderna kereskedelmi vezérigazgatója. – A partnereinkkel való közös munkánk eredménye, hogy képesek vagyunk teljesíteni a járvány elleni küzdelemben vállalt kötelezettségeinket és a vakcinánkat a világ bármely részére el tudjuk juttatni.