Május 7-én tartja tisztújítását a Jobbik

Május 7-én tartja tisztújítását a Jobbik

A Jobbik elnöksége (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bő két hét múlva, május 7-én – szombaton – tartja menetrendszerinti tisztújító kongresszusát a Jobbik – a párt országos elnökségének döntését pénteken közölte a párt. Mint írták, a jobbikos alapszervezetek küldöttei az elnöki, az országos választmányi elnöki és az országos alelnöki tisztségekre választhatnak majd tisztségviselőket azok közül, akik megkapják a kellő számú szervezeti ajánlást a kongresszus kezdetéig.

Jakab Péter pártelnök – ahogy más ellenzéki pártok vezetői – megtartották a széküket az ellenzék számára kudarcos eredményeket hozó április 3-i országgyűlési választások után. Sőt, a politikus nem is tartotta magát felelősnek az eredményért, hanem már a voksolás estéjén a közös miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert okolta. – Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta – fogalmazott.

A politikus egyébként még tavaly decemberben, vagyis a választási eredmények előtt hónapokkal azt közölte, hogy újraindul majd a vezetői posztért. 

A Magyar Hang információi szerint a párton belül egyébként bőven van elégedetlenség a kudarc miatt. Azt hallani, hogy Stummer János, aki eddig az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is volt, esetleg ringbe szállhat a pártelnökségért. A politikus a Telexnek adott korábbi interjújában azt mondta, hogy a Jobbik megújításában mindenképpen részt szeretne venni, de hogy milyen minőségben, azt még nem tudja. Hogy indul-e a Jobbik nyáron esedékes tisztújításán az elnöki posztért, arra úgy válaszolt: még nem döntött ebben a kérdésben. 

Címkék: Jobbik, Jakab Péter