Májusban még Herényivel, Magyarral és Fekete-Győrrel készült tárgyalni Volner

Májusban még Herényivel, Magyarral és Fekete-Győrrel készült tárgyalni Volner

Volner János (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négyszázhúszezres havi fizetést kért májusban közeli nőismerősének Volner János, a Jobbik akkori alelnöke – derült ki az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában szerda este. Mindezt a Sneider Tamásnak és Gyöngyösi Mártonnak írt levelében tette, amivel Gulyás Balázs, lapunk publicistája szembesítette a Mi Hazánk Mozgalomba való belépését két kilépő társával együtt szerdán bejelentő politikust.

Ebben a levélben Volner jelezte azt is, hogy „a Chesterfield ülőgarnitúrával berendezett” irodában tudna találkozni „fedett módon” olyan közéleti személyiségekkel, mint Herényi Károly, Magyar György vagy Fekete-Győr András. A levélben egy autóról is szót ejtett.

A képviselő a műsorban azt cáfolta, hogy Fekete-Győr Andrással is leült volna, azt viszont nem, hogy a másik két személlyel egyeztetett, bár ez szerinte teljesen normális ügymenet a politikus életében.

A dolog azért is került az érdeklődés középpontjába, mert Volner az utóbbi időkben a Jobbik balra tolódásáról beszél, támadja a baloldaliakkal folytatott esetleges párbeszédet és felemlegette azt is, hogy a párt béruniós konferenciáján részt vett a CEU egyik alapítója. Volner most hangsúlyozta azt is, hogy nem választási megállapodásról egyeztettek, és a Jobbik korábban visszautasította az együttműködést az említett pártokkal. Az elmúlt hetekben viszont épp azt hangoztatta a politikus, hogy korábbi pártja közeledik a baloldali pártokhoz, és helyi szintű szövetségeket kötne. A korábbi alelnök szerint pártfeladat volt a találkozás leszervezése.

Nem mindenkit lelkesít Toroczkai László „modern kalodája" a betyárkirály hazájában - Magyar Hang

Valaki tizenkét zsák cementet lopott a felújítás alatt álló óvodától, az ásotthalmi polgármester pedig kiplakátolta a nevét. Mit szólnak ehhez a helyiek?

Volner nem lát abban sem semmi különöset, hogy ennyi pénzt kért Cs. Mariannának, aki elmondása szerint nem a semmiért kapott ellentételezést, megdolgozik a fizetésért. Szerinte Cs. éveken keresztül, 2010-től a Jobbik-frakció alkalmazásában volt, ennek a szerződésnek a meghosszabbításáról volt szó. Aztán kilépett a Jobbiktól, de jelenleg is ellát a párt önkormányzati képviselői számára jogi szolgáltatásokat, ahogy a Mi Hazánk számára is. Utóbb Volner a Facebook-oldalán hozzátette, hogy ez a teljes munkabérköltség, ami nettó 230 ezer forintos fizetésnek felel meg. Arra a kérdésre nem reagált, hogy ez a hölgy volt-e az, aki bejegyezte a Mi Hazánkat, mint az a hírekben szerepel.

A nő volt korábban az, akivel a kormánypárti bulvárlapok hírbe hozták őt, egy bokorban készült fotósorozatot nyilvánosságra hozva. Akkoriban a politikus a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy kormányközelből megzsarolták őt, amiért feljelentést is tett. Egy fideszes nagyvállalkozó mondta neki azt, hogy ha nem lép ki a Jobbikból, akkor elkezdik lejáratni. Most közölte, az ügyet nagy sajnálatára lezárták.

Volner állította, az EP-listavezetés az állításokkal szemben nem volt figyelme középpontjában, „számomra ez volt a legutolsó, ami érdekes.” Elmondása szerint sokkal jobban foglalkoztatta, hogy esik szét a Jobbik, vándorolnak el a tagok, és hagyják el a politikát vagy mennek át a Mi Hazánkhoz.

A Jobbik volt alelnöke úgy vélte, a levelet Sneider Tamás adta ki, és azt ígérte, ez esetben ő is szivárogtathat majd. Csütörtök hajnalban meg is tette ezt a Facebook-oldalán, úgy fogalmazva, hogy „Sneider Tamásék a süllyedő hajóról menekülő patkányként adják ki a magánlevelezésünket.” Majd a pártelnök feleségének ügyvédi megbízásairól írt, felidézve a választás előtt a kormánymédiában megjelent állításokat, amelyek miatt azóta a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte az Origót