Manfred Weber útvonaláról eltakarították a junckeres plakátokat

Manfred Weber útvonaláról eltakarították a junckeres plakátokat

Fotó: Facebook/Manfred Weber

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már nem láthatóak a Liszt Ferenc repülőtérről a fővárosba vezető gyorsforgalmi út mentén a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátok – ezt a 444.hu egyik olvasója vette észre. A Brüsszel elleni kampányt az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó Manfred Weber erősen kifogásolta, a politikus pedig éppen ma érkezik hazánkba, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyaljon. A portál olvasója egyébként le is fényképezte, ahogy a plakátokat kék fedőréteggel takarták le.

A plakátok kapcsán mindenesetre az MSZP is akciózott. Éjfél után a reptér közelében lévő egyik hirdetésen Juncker arcát Manfred Weberére cserélték és azt is felragasztották hozzá, hogy "Welcome to Orbanistan". Arról azonban már nem beszéltek a szocialisták, hogy ez a meghekkelt plakát vajon reggel is látható volt-e még, vagy a többivel együtt ezt is letakarták.

Azt egyébként továbbra sem hozták nyilvánosságra, hogy az Európai Néppárt által támogatott csúcsjelölt, illetve a magyar miniszterelnök mikor és hol fog megbeszélését folytatni. Korábban is csak annyit közöltek, hogy majd a találkozó után eldöntik, hogyan adnak tájékoztatást.

Mire lesz elég a Weber-Orbán találkozó? | Magyar Hang

A Néppárt és a Fidesz közötti nézetkülönbségek túl mélynek tűnnek ahhoz, hogy egy átmeneti tűzszünettel fel lehetne oldani azokat.

Ismert, Manfred Weber múlt héten közölte, hogy három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni a Fidesz néppárti tagságának megszüntetését. Az első éppen a plakátokra vonatkozott, azt a magyar kormánynak „azonnal és végérvényesen” le kellene állítani. Azóta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már közölte is, hogy a Soros–Juncker-plakátok helyét átveszik a családvédelmi akciótervet hirdető képek. Előtte néhány nappal (de már a weberi ultimátum után) Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő még arról beszélt, hogy amúgy is március 15-ig tervezték ezt a kampányt, így addig fog tartani, majd Orbán Viktor arról beszélt, hogy Junckert Timmermansra cserélik.

A második feltétel az volt, hogy Orbán Viktor bocsánatot kér a néppárt tagjaitól.

A harmadik feltétel szerint a kormánynak biztosítania kellene a Közép-európai Egyetem, vagyis a CEU megmaradását Budapesten. Ennek kapcsán állítólag Manfred Weber konkrét ajánlattal érkezik. A HVG.hu szemlézte az Augsburgerg Allgemeinte című bajor lapot, amelynek a politikus arról beszélt, hogy pénzügyi segítséget akar nyújtani Bajorország a CEU-nak. Mint kiderült, találkozik Michael Ignatieff-fel, a CEU rektorával, a megbeszélésen pedig fel fogja vetni a bajor kormánnyal egyeztetett ajánlatot.