Már több mint 11 ezren kérték a fővárosi lakásrezsi-támogatást

Már több mint 11 ezren kérték a fővárosi lakásrezsi-támogatást

Kiss Ambrus, Karácsony Gergely és Tüttő Kata a budapesti Energiacsúcson 2022. június 27-én (Fotó: Fővárosi Önkormányzat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy 11 ezer kérelmet nyújtottak be a fővárosi lakásrezsi-támogatásra október eleje és november vége között – közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön, háttérbeszélgetésen.

Az MTI tájékoztatása szerint Kiss Ambrus elmondta, október elsejétől – amikor bővítették a támogatást – november végéig 10 ezer 700 kérelem érkezett, az egész évet tekintve ez a szám meghaladta a 11 ezer 500-at. E két hónapban körülbelül 340 millió forintnyi támogatási igény érkezett be.

A benyújtott kérelmek 90 százalék érvényes, 10 százalékuknál hiánypótlásra van szükség – jegyezte meg Kiss Ambrus.

A politikus felhívta arra a figyelmet, hogy a program folytatódik, és a fővárosi lakásrezsi-támogatás nem kizárólagos, mellette elérhetők a kerületek által adott támogatások is.

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendeletet, amellyel jelentősen bővítették a támogatásra való jogosultságot, valamint duplájára emelték a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték.

Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint – évi 24 ezer forint – támogatásban részesülhetnek.