Már 1500 menekültnek nyújtott szállást a főváros

Már 1500 menekültnek nyújtott szállást a főváros

Karácsony Gergely a főváros által ellátott menekültek szálláshelyén (Forrás: Karácson Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig összesen 1500 embernek nyújtott szállást a Fővárosi Önkormányzat és több mint 10 000 adag ételt osztottak ki – közölte a Facebook oldalán Karácsony Gergely. Sajnos azonban – írta – az értelmetlen és kegyetlen háborúról szóló híreket figyelve, biztosak lehetünk benne, hogy a segítségre szorulók száma rohamosan nőni fog.

Ezért a kerületi polgármesterekkel egyeztetett a putyini agresszió okozta budapesti feladatokról, hogy kiderüljön: ki hol tud segíteni, ki mit tud felajánlani. Ahhoz ugyanis, hogy az Ukrajnából a fővárosba érkező menekülteknek gyorsan és gördülékenyen tudjanak segíteni össze kell fogniuk, együtt kell működniük, még akkor is, ha mind jól tudják, hogy a menekültek befogadása és ellátása állami feladat. – Mert jogászkodás helyett, most a segítségnyújtás ideje van! – közölte.

Korábban a főváros már döntött arról, hogy ingyenessé teszi a tömegközlekedést az ukrán háború elől menekülőknek, bár itt a csak magyar papírokkal rendelkező Kárpátaljaiknak lehet gondjuk. Emellett felállították egy egész nap üzemelő infópultot a Nyugati pályaudvarnál, szállást és étkezést biztosítanak a menekülteknek, illetve 20 milliós segítséget nyújtanak Beregszásznak, szállást és étkezést biztosítanak a menekülteknek.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat ITT olvashatja!