Már 20 ezer orvos jelezte a MOK-nak, hogy kamarai tag akar maradni

Már 20 ezer orvos jelezte a MOK-nak, hogy kamarai tag akar maradni

Magyar Orvosi Kamara

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hét alatt már húszezren tudatták a Magyar Orvosi Kamarával (MOK), hogy tagok szeretnének maradni – tudatta a Magyar Orvosi Kamara közleményében. 

Szerintük ez az aktivitás azt jelenti, hogy Magyarországon egy tenni akaró, összetartó orvosközösség fogja tovább képviselni a betegei és a hivatás érdekeit. Jelezték, hogy akit már regisztráltak, az hamarosan e-mailt fog kapni.

A MOK-nak körülbelül 50 ezer tagja lehet, közülük 42 ezer az aktív orvos. Még 15 napjuk van az orvosoknak arra, hogy leadják nyilatkozataikat a tagságuk fenntartásáról.

Mint beszámoltunk róla, a kormány nemrég gyorsított eljárásban fogadta el azt a törvénymódosítást, amellyel a Magyar Orvosi Kamara (MOK) jogköreit lényegében lenullázták. A törvénymódosításban többek között eltörölték a kötelező kamarai tagságot, így a tagoknak maguknak kell jelezniük, hogy kívánnak-e továbbra is a testület tagjai maradni. Amennyiben nem jelzik, automatikusan törlődik a tagságuk.

Miután 20 ezren már visszajeleztek, hogy kamarai tagok maradnak, a köztestület érdekérvényesítő képessége már így sem tekinthető elhanyagolhatónak.

Címkék: MOK, kamarai tag