Már a logisztikai központ is csatlakozott az Audi-sztrájkhoz

Már a logisztikai központ is csatlakozott az Audi-sztrájkhoz

Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs változás a győri Audi-gyárban: továbbra is áll a termelés, miközben a jármű- illetve a motorgyár dolgozói közös munkásgyűlést tartottak. Új elem viszont, hogy már a logisztikai központban is sztrájkolnak. A szakszervezeti vezetők délután újra asztalhoz ülnek a vállalatvezetéssel.

Ahogy arról a Kisalföld.hu beszámolt, pénteken is folytatódik a sztrájk a német autóipari konszern magyar üzemében: a termelés áll, a két gyárrész dolgozói tömege egyesült egymással az üzem udvarán, és közös munkásgyűlést tartottak. A demonstrációban több ezren vettek részt, a gyűlésen felszólalt a nagy ovációval fogadott, Pozsonyból érkező delegáció egyik vezetője, azaz az ottani gyár munkásai is szimpatizálnak a győriekkel.  

Sztrájk: egy hétre leállhat az Audi | Magyar Hang

Egy hetes sztrájkot hirdetett az Audi Hungária egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat - az állami hírügynökség tudósítása szerint ezt a szakszervezet elnöke közölte Győrben. A munkabeszüntetést csütörtök reggel hat órától január 31-én hat óráig hirdették meg.

˝Mi vagyunk az Audi!˝ - skandálták a dolgozók, akiknek a szakszervezet vezetője bejelentette, hogy péntek délután 2 órakor tárgyalóasztalhoz ülnek a vállalatvezetéssel. A vállalatnak egyre fontosabb lenne a megegyezés, ugyanis már nemcsak a gyár dolgozói szüntették be a munkát, hanem a város ipari parkjában található logisztikai központ munkatársai is. Ebből kifolyólag már most több tucat kamion rostokol a parkolóban, hiszen a sztrájknak köszönhetően sem kipakolni, sem berakodni nem tudnak.