Már a NAV nyomoz az ORÖ-vezér ügyében

Már a NAV nyomoz az ORÖ-vezér ügyében

Balogh János (forrás: Hír TV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre egymáshoz dobálgatják a hatóságok Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnökének botrányos ügyét, de legalább zajlik a nyomozás. A Magyar Nemzet még március végén tett feljelentést csalás gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, melynek nyomozói néhány nappal később tanúként

ki is hallgatták a botrány feltárásában résztvevő munkatársunkat. Az ügyet aztán április 16-án áthelyezték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, onnan pedig legutóbb április 23-án a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságához. A rendőrség hatáskör hiányára hivatkozva adta át a bűnügyet.

Emlékezetes, egy, a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint Balogh János fiktív kampányrendezvényeket próbált lepapíroztatni. Egy ibrányi rendezvényszervezőt akart rábeszélni arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken. Az ellentételezés az ORÖ pénzéből, tehát adóforintokból valósult volna meg. A beszélgetésből kiderül az is, az ORÖ-vezér a „tisztára mosott” pénzből kampánytevékenységet kíván folytatni a Fidesz helyi jelöltje mellett. A hanganyagon elhangzik: „Tudod, kell, hogy agitáljam az embereket, mert hivatalosan nem adhatom nekik oda, érted? Nem lehet úgy elszámolni vele.” A vállalkozó visszautasította az ajánlatot.

A rendőrség hivatalos dokumentációja szerint „gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a kampányrendezvények lebonyolítására szánt összeg a költségvetésből származik, melyet Balogh János, mint az ORÖ elnökea jóváhagyott céltól eltérően kívánt felhasználni. Cselekményével (…) költségvetési csalás bűncselekményét kísérelte meg elkövetni, melynek nyomozására a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendelkezik hatáskörrel.”

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 0. számában jelent meg, 2018. május 8-án. Fizessen elő lapunkra! Amennyiben előfizetési díja május 13-ig beérkezik, már a május 18-án megjelenő első számtól tudjuk kézbesíteni a Magyar Hangot.