Már a rendőrök közt is van legalább 34 koronavírusos

Már a rendőrök közt is van legalább 34 koronavírusos

Maszkos rendőrök járőröznek a pécsi Kossuth téren 2020. április 14-én. Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség állományában, egészen konkrétan a Teve utcai rendőrpalotában is volt, akinél beigazolódott a koronavírus – értesült a Magyar Hang. Kérdéseinkkel megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot, ám a konkrét kérdésünkre konkrét választ már nem kaptunk. Az így is kiderült, hogy 30 feletti fertőzöttről tudnak összesen a rendőrök között, ráadásul ez egy héttel ezelőtti adat.

Szeptember 8-án a rendőrség állományából aktuálisan 34 kollégát tartottunk nyilván COVID-19 igazolt fertőzöttként – ezt válaszolta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a Magyar Hangnak kedden.

Lapunk még az előző héten kereste a rendőrséget, miután hozzánk az az információ jutott el, hogy a Teve utcai központjukban dolgozók között is van, aki megfertőződött. Információink szerint ennek híre gyorsan elterjedt a kollégái között, az állomány egyes tagjai pedig úgy érezték, hogy nem voltak teljeskörűek az esettel kapcsolatos biztonsági intézkedések. A rendőrséget így megkerestük, hogy megtudjuk, pontosan milyen óvintézkedéseket tettek, hány érintett munkatárs került karanténba, hányat teszteltek, ám a konkrét kérdésünk kapcsán jelezték: egyedi esetekről nem adnak tájékoztatást, ezért kérdéseinket „kiterjesztően értelmezik”.

Annyit azért közöltek, hogy a COVID-19 fertőzés tüneteit mutató kollégákat és a vélelmezett munkahelyi szoros kontaktjaikat a PCR-teszt eredményéig elkülönítik, illetve a munkavégzés alól mentesítik. Amennyiben pedig a teszt eredménye pozitív, a járványügyi hatóság határozata alapján mind a beteg, mind a szoros kontakt hatósági karanténba kerül. Arra is kitértek, a szolgálati okból külföldön tartózkodó kolléga hazatérését követően a rendőrség saját költségvetéséből biztosítja az érintett PCR tesztjének elvégzését.

Azt is hozzátették, hogy a rendőrség szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a rendőri állomány egészségi állapotát. A rendőrség „minden racionális intézkedést” megtesz a munkatársai, valamint az állampolgárok egészségének megóvása érdekében.