Már Ausztriában is van halálos áldozata a koronavírusnak

Már Ausztriában is van halálos áldozata a koronavírusnak

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a rendőrség ellenőrzi a Magyarországra beutazókat Hegyeshalomnál, a határátkelőnél 2020. március 12-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már Ausztriában is van halálos áldozata az új típusú koronavírusnak, egy 69 éves férfi halt bele a fertőzésbe – jelentette csütörtökön az osztrák sajtó.

A 69 éves férfi a múlt hónapban Olaszországban járt, feltehetően ott fertőződött meg.
Christoph Wenisch, a bécsi Ferenc József Császár Kórház (Kaiser-Franz-Josef-Spital) osztályvezető orvosa arról tájékoztatott, hogy a beteget súlyos tüdőkárosodással szállították be az intézménybe.

Elmondta, hogy a vírus a férfi több szervét is megtámadta, s a halált végül a tüdő, a vese, a máj károsodása, illetve a vérkeringés összeomlása okozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy a páciens már a vírusfertőzést megelőzően krónikus cukor-, valamint bélbetegségben is szenvedett.

Az orvos arra hívta fel a figyelmet, hogy Ausztriában az egész lakosságnak össze kell fognia a vírus terjedésének megakadályozására.

Ausztriában hivatalosan 302 személy fertőződött a betegséggel.