Már csaknem 400 ezren kitöltötték a nemzeti konzultációt

Már csaknem 400 ezren kitöltötték a nemzeti konzultációt

Nemzeti konzultáció (Forrás: kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig mintegy 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultáció kérdőívét - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A kérdőívet eddig 394 150-en töltötték ki - mondta az MTI beszámolója szerint, hozzátéve: a többség postán küldte vissza a válaszait, de sokan választják az internetes kitöltést is.

Dömötör Csaba kiemelte: a konzultáció sok olyan témát érint, amelyek alapvetően meghatározzák a koronavírus-járvány utáni életünket. Így mindenki elmondhatja a véleményét a minimálbér-emelésről, a családi adó-visszatérítésről vagy éppen arról a gyermekvédelmi törvényről, amelyet "a baloldal erőteljesen támad" - mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott, "sajnáljuk, hogy most is vannak olyanok, akik különböző módszerekkel támadják, akadályozzák a konzultációt. Ez még egy ok arra, hogy minél többen mondjuk el a véleményünket. A párbeszéd egy fontos lehetőségéről van szó, érdemes élnünk vele".

Hétfőn lapunk is beszámolt arról, miszerint a Youtube videómegosztón élőben közvetítették, ahogy tucatszám tölti ki egy számítógépes algoritmus a nemzeti konzultációt. Az egyik videó 12 órát futott, ez idő alatt több mint 3100 konzultációt töltött ki az algoritmus, amely a feltett kérdésekre teljesen véletlenszerűen válaszol.

A kormány később jelezte, azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők. Az ügyben megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntető feljelentést is - írták.