Már egy hete nem működik a Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja

Már egy hete nem működik a Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja

Pintér Sándor belügyminiszter (középen)

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már egy hete elérhetetlen a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja, ami arra szolgál, hogy könnyen és hatékonyan lehessen keresni az állami munkalehetőségek között – számolt be róla az RTL Híradó kedd este. Az értesülést az oldalt üzemeltető IdomSoft Zrt. is megerősítette a csatornának. Válaszukban azt állították, a honlap leállását alkalmazáshiba okozta, dolgoznak a helyreállításon, de arról még nem tudtak információval szolgálni, hogy mikor fog újra működni.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt nyilatkozta a portál kapcsán: „ezt egy egész ország nézte, nézné, hogyha működne”, ugyanis tanárok, óvónők, színházi dolgozók, börtönőrök, vagy épp falugondnokok is ezen az oldalon keresztül tudtak leggyorsabban és legegyszerűbben állást keresni.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint már az is baj, ha a százmilliós rendszert nem lehet egy hét alatt megjavítani, de véleménye szerint elképzelhető, hogy a leállásnak más oka is lehet, például az, hogy megakadályozzák, hogy kiderüljön, mekkora a pedagógushiány.

A riport felidézte, a közigazgatási állásportált a Belügyminisztérium hozta létre 297 millió forint uniós támogatásból.