Már elhagyta Budapest környékét és Nógrádban kószál a svájci farkas

Már elhagyta Budapest környékét és Nógrádban kószál a svájci farkas

Képünk csak illusztráció! (Fotó: Unsplash/Darren Welsh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elérte a Bükki Nemzeti Park területét a Svájcban befogott és jeladóval ellátott, M237 kódszámon azonosított fiatal hím farkas – számolt be róla honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI). Eszerint a farkas immár Nógrád megye keleti felében tartózkodik.

Mint írták, az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány a Dunát átúszva, a Naszály (hegy) mellett folytatja útját. A BNPI működési területén egyébként évtizedek óta élnek farkasok, így a kóborló egyed aktivitása révén érdekes megfigyeléseket tehetnek.

A nemzeti park munkatársai a vándorló farkas biztonságának növelése érdekében felvették a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal.

Legutóbb, március 17-én, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állatról. Lapunk is írt arról, hogy a DINPI a Sokszínű Vidék megkeresésére elárulta: a farkas akkor már 2 hete a dél-budai agglomerációban tartózkodott, de nem számítottak arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad.