Már épül a mobilkórház Kiskunhalason

Már épül a mobilkórház Kiskunhalason

Koronavírus - Elkezdődött a járványügyi mobil kórház építése Kiskunhalason (Fotó: MTI / Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason hétfőn.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínen az MTI tudósítása szerint azt mondta, a kórház a kiskunhalasi büntetés-végrehajtási intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd. A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak.

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el. A 150 férőhelyes intézmény egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött – mondta Orosz Zoltán. A beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban azt mondta, a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

A Honvédkórházba csak előzetes vizsgálat után lehet majd belépni | Magyar Hang