Már megint nem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra

Már megint nem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra

Gulyás Gergely (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akárcsak két hete, úgy most sem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra. Legutóbb az eseményt kivételesen Orbán Viktor miniszterelnök tartotta, ezúttal viszont a megszokott módon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ám úgy tűnik, most már lapunk akkor sem juthat be a sajtótájékoztatóra, ha azt nem a kormányfő tartja.

Bár kollégánk nem mehetett be az eseményre, az épület előtt megvárta a minisztert. Ám hiába szerette volna megtudni a sajtótájékoztatóra érkező Gulyástól, mit kell tennünk, hogy bejussunk a kormányinfóra, nem kaptunk választ. „Szeretnénk bejutni a kormányinfóra, bemehetnénk Önnel” – kérdezte még az ajtóban Bodacz Péter kollégánk a minisztert, ám Gulyás Gergely csak annyit válaszolt, hogy „én is”, a biztonságiak pedig gyorsan bezárták az ajtót.

A Népszava újságírója feltette a kérdést, hogy miért nem engedik be lapunkat a kormányinfóra. Gulyás Gergely mosolyogva úgy válaszolt a lap munkatársának: „Öntől reméljük a képviseletüket”.

Nem először tagadják meg lapunktól a lehetőséget, hogy bemehessünk a kormányinfóra. Korábban sem engedték be munkatársunkat egy ideig, majd mikor erről többször beszámoltunk, végül mégis kaphattunk meghívást az eseményre. Ugyanakkor a járvány alatti online kormányinfókon az utolsó hónapokban már nem olvasták be lapunk kérdéseit.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.