Már MOL-kutakon is van hiány üzemanyagból

Már MOL-kutakon is van hiány üzemanyagból

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a MOL benzinkútjainál is több helyen hiánycikk az üzemanyag – hangzott el hétfőn este az RTL Híradójában. Stábjuk a fővárosban és vidéken is talált olyan kutakat, ahol nem volt 95-ös benzin vagy dízel.

A MOL szerint jelenleg másféleszer akkora a kereslet náluk, mint egy éve. Azt közölték, hogy kútjaik 20 százalékánál volt részleges készlethiány a napokban. Ehhez hozzájárul, hogy megszűnt az import, a százhalombattai finomító pedig nem győzni ellátni az országot. Ráadásul egy kisebb baleset miatt még mindig csökkentett kapacitással működik.

Az Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, amíg 480 forintos rögzített áron lehet üzemanyagot vásárolni. Grád Ottó a csatorna híradójának ezt azzal indokolta, hogy nincs elegendő üzemanyag. Úgy vélte, csökkenteni kell a kedvezményezettek körét és korlátozni kell az így megvásárolható üzemanyag mennyiségét, így lehet a kereslet-kínáltban visszaállítani az egyensúlyt. 

A Miniszterelnökségtől az ATV-vel vasárnap közölték, hogy január elsejétől csak feltételekkel tudják fenntartani az ársapkákat: ha a százhalombattai finomító folyamatosan működik és az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan marad. Ezt az RTL-nek is megerősítették, azt azonban nem árulták el, hogy mikor lehet döntés az ügyben.

Címkék: Mol, benzin, ársapka