Már nem gyanúsítják rémhírterjesztéssel Csóka-Szűcs Jánost

Már nem gyanúsítják rémhírterjesztéssel Csóka-Szűcs Jánost

Csóka-Szűcs János, a gyulai Kossuth Kör vezetője (j) Márki-Zay Péter (j2) társaságában egy áprilisi Facebook-képen. Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tájékoztatom, hogy a Gyulai járási Ügyészség az ügy terheltjének gyanúsítás elleni panaszát a mai napon (pénteken) elbírálta, annak helyt adott, és megállapította, hogy a gyanúsítotti minősége megszűnt – közölte a Média1-gyel a Békés Megyei Főügyészség megbízott főügyészhelyettese Csóka-Szűcs János ügyében.

Csóka-Szűcs János korábban már jelezte, hogy kártérítési igénnyel él a meghurcolása miatt a rendőrséggel szemben.

Pénteken írtuk meg, hogy bár a Facebook-posztja miatt előállított Csóka-Szűcs János rendőrségi vegzálása szerdán nem különösebben érdekelte a Gyulai Hírlapot, a hét végére már lendületbe jött az újság. Mocsár-Pörjés József főszerkesztő véleménycikkben ment neki a Kossuth Kör gyulai vezetőjének, akit azért vittek el a héten, mert egy zárt csoportban megosztotta Hadházy Ákos április 20-ai posztját, illetve megjegyzést fűzött hozzá. „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”, írta akkor a férfi, a feljelentés szerint pedig ez már kimeríthette a rémhírterjesztés fogalmát.

„Csóka-Szűcs Jánost szinte már-már egy elesett emberként ábrázolják, akit sajnálni kell, aki a hatalom által megfélemlített, kirekesztett, beteg ember. Ragyogj, momentumos János, ragyogj! Neked is kijár ez a néhány napig tartó talmi dicsfény. Aztán majd egyszer úgyis kiderül, hogy bűncselekmény-e az, amit tettél” – fogalmazott a főszerkesztő, Mocsár-Pörjés József.

Pénteken aztán csatlakozott a főszerkesztőhöz a gyulai Fidesz is, amint azt a Gyulai Hírlap vezető anyagként hozta. „Egyrészről gyulai polgárhoz méltatlannak tartjuk azt, hogy valaki a gyulai kórházat, ezáltal a kórházi dolgozókat aljas rágalomkampánnyal támadja, ráadásul veszélyhelyzet idején. Egy közéleti szereplőtől pedig főképpen elfogadhatatlannak tartjuk ezt, még akkor is, ha Csóka-Szűcs nem érdemelte ki a gyulai választópolgárok bizalmát, merthogy csúfos vereséget szenvedett a tavaly őszi önkormányzati választáson” – írta közleményében a kormánypárt.

Péntek délutánra hirdetett dudálós tüntetést Gyulára Márky-Zay Péter, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Fekete-Győr András, hogy kiálljon Csóka-Szűcs János és a többi előállított mellett. Az ott történtekről itt olvashat.