Már oltanak a Janssen vakcinával

Már oltanak a Janssen vakcinával

Oltásra várakozók a Magyar Honvédség oltóbuszánál a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktabájon 2021. április 22-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdik a mai napon az oltást az egyadagos Janssen vakcinával – erről is beszélt az MTI szerint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

Noha erről az állami hírügynökség csak a jelentése végén számolt be, a fejlemény feltétlenül figyelemre méltó, mivel eddig Magyarországon nem oltottak a Johnson & Johnson készítményével. Az operatív törzs keddi tájékoztatóján György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője jelezte, hogy a hét folyamán ezeknek a vakcinák a beadása is megkezdődik, ezeket honvédségi oltóbuszon fogják osztani. Mivel a Johnson & Johnson védőoltása egyadagos vakcina, a buszoknak is elég egyszer elmenni egy-egy településre.

Móga Natália hadnagy, az oltóállomás parancsnoka (b) és Kresznerits Mónika fõtörzsõrmester, egészségügyi szakasszisztens beolt egy férfit az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával a honvédség oltóbuszában a tahitótfalui Népház udvarán 2021. május 6-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Tarnai Richárd kormánymegbízott egyébként arról is beszélt az állami hírügynökségnek, hogy az oltás a terveknek megfelelően zajlik, és sorban születnek olyan lépések, amelyek a gyorsítást, az oltási folyamat további kiterjesztését jelentik. Mint mondta, a Magyar Honvédség bekapcsolódása az oltóbuszokkal nagy segítséget jelent az oltások gyorsításában. – Most éppen egy szigeten vagyunk, ahonnan sok idősebb embernek nehezebb lenne eljutnia az oltópontokra – fogalmazott.

A vakcinák beadása múlt pénteken, az ismert Pfizer-roham után nagyot ugrott. Szombat reggelre 4 023 137 ember kapta meg az oltást, közülük 1 948 728 fő már a második vakcinát is. Az azóta eltelt napokban az első oltások beadása némileg lassult, hiszen 4 153 038 főnél tartunk. A második dózist ugyanakkor csütörtök reggelre már 2 315 428-an megkapták.