Már több mint félmillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Már több mint félmillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

A kormány nemzeti konzultációs plakátja 2021 nyarán (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig 547 496-an töltötték ki a nemzeti konzultációt – ezt Szentkirályi Alexandra jelentette be a Facebook oldalán. A kormányszóvivő egyúttal kifejtette, hogy a kérdőív lehetőséget jelent annak a közös eldöntésére, milyen irányt vegyen az életünk a koronavírus után. Szó van benne a brüsszeli klímaadóról, a családi adóvisszatérítésről, a minimálbér emeléséről, a migrációról vagy éppen a „sokat támadott” gyermekvédelmi törvényről. Ezeket olyan témáknak nevezte, amelyek „a következő időszakban végig jelen lesznek és minden magyar embert érintenek”.

Hétfőn délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök is az ívek kitöltésére buzdított. A Facebookon közzétett mindössze 36 másodperces videón az látszik, hogy a kormányfő papíralapon tölti ki, majd helyezi a borítékba a választókorú lakosságnak postai úton eljuttatott kérdőívet.