Már több mint hatszázan kényszerültek lélegeztetőgépre a vírus miatt

Már több mint hatszázan kényszerültek lélegeztetőgépre a vírus miatt

Ápolónő egy lélegeztetőgépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 165 901 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavírussal foglalkozó hivatalos kormányzati oldal pénteki adataiból. Mint írták, elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3568 főre emelkedett, 38 074-en pedig már meggyógyultak.

Ami az aktív fertőzöttek számát illeti, az elérte a 124 259 főt. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 604-en vannak lélegeztetőgépen.

Az operatív törzs jelenleg 404 óvodában  (15%) és 78 általános iskolában ( 3%) rendelt el rendkívüli szünetet, 487 általános iskolai osztályban (19%) és 38 általános iskolában (1,5%) digitális tanrendet.

Még nem vagyunk túl a nehezén

A napi adatokat – az új fertőzöttek, illetve elhunytak számát egyébként – már Orbán Viktor is ismertette pénteki rádióinterjújában, aki elmondta, még nincs arra bizonyíték, hogy túl lennénk a járvány nehezén. Hogy a miniszterelnök mit mondott még a járványról, na és persze Soros Györgyről, arról itt írtunk.