Marad a szeles, borongós őszi idő

Marad a szeles, borongós őszi idő

Őszi időjárás (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap kora délelőttig keleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A gyorsan vonuló felhőtömbökből elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is.

Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen tartósan erős, főleg a szélcsatornában viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk.

Az időkép orvosmeteorológiája szerint nem várható fronthatás, de a hidegre érzékenyebbek szervezetét jobban megviselheti a humánmeteorológiai helyzet. A hűvös reggeleken felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben görcsös fejfájás jelentkezhet, melyet szeles idő tovább fokozhat. A szélre érzékenyeknél ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavarok léphetnek fel. A nyirkos, hűvös, szeles időben könnyen megfázhatunk.

 

 

Címkék: időjárás