Március 8-ig biztosan előzetes letartóztatásban marad Schadl György

Március 8-ig biztosan előzetes letartóztatásban marad Schadl György

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll. A Központi Nyomozó Főügyészség erre vonatkozó indítványának megfelelően, a bíróság a kényszerintézkedést 2022. március 8. napjáig meghosszabbította – olvasható az ügyészség.hu-n közzétett közleményben Schadl Györggyel kapcsolatban.

Ebben arról is írtak: „Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő széles körű nyomozás folyamatos, a főügyészség az eljárási cselekményeket soron kívül végzi és valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket”.

A közlemény annak apropóján születhetett, hogy nemrég a Népszava írt arról, hogy állítólag többen látták a napokban a végrehajtói kar elnökét a fővárosban., szabadlábon. Lapunk kérdésre az ügyészség pár napja nem adott egyértelmű kérdést, hogy a rácsok mögött van-e a korrupciós botrányba keveredett Schadl György. Schadlt hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel is meggyanúsították, és november elején a repülőtéren tartóztatták le. A végrehajtók vezetője például a vádak szerint mintegy 83 milliónyi kenőpénzt adhatott Völner Pál igazságügyi miniszter-helyettesnek. Völner bár államtitkári posztjáról lemondott, parlamenti mandátumáról nem, illetve őt le sem tartóztatták. A parlament mindenesetre megszavazta a politikus mentelmi jogának felfüggesztését.