Marine Le Pen támogatja Orbán Viktort az EU zsarolásaival szemben

Marine Le Pen támogatja Orbán Viktort az EU zsarolásaival szemben

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét a Karmelita kolostorban 2021. október 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben biztosította politikai támogatásáról Orbán Viktor miniszterelnököt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje; levelében kiállt egy olyan Európa mellett, amely nem a tagállamok ellenében épül, hanem szabad együttműködésen keresztül megerősíti azokat – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Marine Le Pen azt írta Orbán Viktornak: budapesti látogatása során felismerte, hogy Magyarország soha nem kötött kompromisszumot, és soha nem adta fel ősi identitásának védelmét. A magyarság lélekerejét is mutatja, hogy sosem mondott le szabadságáról és függetlenségéről. A francia elnökjelölt egyúttal megköszönte a „tartalmas és építő eszmecseréket Európa jövőjéről, az Európát alkotó nemzetek és népek helyéről és kiemelt szerepéről”.

A politikus megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja Orbán Viktor ellenállását a fenyegetésekkel, felszólításokkal és az Európai Unió által Magyarország ellen gyakorolt zsarolásokkal szemben. – Minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell a harcban; helyre kell állítani és garantálni az államok szuverenitását az európai szervezet működésében – fogalmazott.

Arról is írt, hogy a legújabb fejlemények, és különösen a két politikai formáció által aláírt egyesítő charta helyes irányba tett lépés, megszilárdítja közös elképzelésüket egy olyan Európáról, amely nem a tagállamok ellen épül, hanem szabadon választott és konszenzuson alapuló együttműködési politikákon keresztül megerősíti őket. – E megközelítés sikeréért dolgozom, illetve azért, hogy 2022 áprilisában meggyőzzem honfitársaimat, hogy az elnökválasztás során a szuverenitást és a függetlenséget válasszák – zárta levelét a francia politikus.

(MTI)