Máris feljelentették az új munkásőröket – Itt a bejelentés teljes szövege

Máris feljelentették az új munkásőröket – Itt a bejelentés teljes szövege

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a teljes magyar sajtó – a Magyar Hangra hivatkozva – megírta, hogy civil szervezetként újjáalakult az 1989-ben feloszlatott Munkásőrség. A feljelentéseiről ismert Tényi István azóta már meg is tette közérdekű bejelentését az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, amelyben azt kéri: a hivatal kísérje figyelemmel a Munkásőr Társaság tevékenységét, mint önkéntesen szerveződő félkatonai szervezetét. Tényi a bejelentésben a Pesti Srácok írására hivatkozik, amely lapunk cikke alapján készült.

Az „Ellenforradalom 1956” avagy „Kommunista oldal” elnevezés alatt futó Facebook-oldal röpítette világgá a hírt néhány napja, hogy civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a Munkásőrség. A régi-új szervezet – amely Munkásőr Társaság néven fut – soraiba várja mind az egykori munkásőröket, mind a „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat”. – írta meg lapunk. Az első összejövetelüket márciusban fogják tartani „a Párt ökleként” is emlegetett szervezet tagjai.

„Véleményem szerint Magyarország Alaptörvényével, a hatályos jogrenddel ellentétes, ha a Munkásőrség utódaként alakul civil szervezet. Az 1989. évi XXX. törvényre hivatkozva – amely megszüntette a Munkásőrséget- a »munkásőr« kifejezés egyesületi formában történő használatához az Országgyűlés engedélyére lenne szükség. Magyarország rendjének fenntartása az állami rendvédelmi szervek feladata, ezért nincs helye önkéntesen szerveződő félkatonai szervezeteknek. Kérem, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal ezen szerveződések tevékenységét fokozottan kísérje figyelemmel, különös tekintettel azok megjelenésére, gyűléseire, és tegyen meg mindent a magyar állampolgárok nyugalmának biztosítása érdekében.” – írta a bejelentésben Tényi.

Civil szervezetként újjáalakult a Munkásőrség | Magyar Hang

Ha nem tudta, mi hiányzik a magyar közéletből, vagy a félkatonai szervezetek világából, akkor szolgálhatunk egy meglepő hírrel. Az „Ellenforradalom 1956” avagy „Kommunista oldal” elnevezés alatt futó Facebook-oldal röpítette világgá a hírt néhány napja, hogy civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a Munkásőrség.