Máris kijött a rendelet a vásárlási idősáv felfüggesztéséről

Máris kijött a rendelet a vásárlási idősáv felfüggesztéséről

Visszahozták az időseket védő vásárlási idősávot (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A péntek esti Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet a védett vásárlási idősáv felfüggesztéséről, amely szombaton lép életbe. A felfüggesztés az ezzel ellentétes döntésig marad érvényben.

A koronavírus-járvány őszi hullámában alig három hetet élet meg a rendelkezés. Az idősáv eltörlését a kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács egyaránt szorgalmazta.

Mint ismert, eddig hétköznap 9 és 11, hétvégén 8 és 10 óra között csak a 65 év felettiek vásárolhattak az élelmiszerboltokban, drogériákban és a gyógyszertárakban. Az intézkedés nem aratott osztatlan sikert, sokan szóvá tették, hogy a 65 év felettiek számára fenntartott kétórás idősáv nincs kihasználva, az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus, és egyre nagyobb a feszültség miatta a különböző korosztályok között.

Péntek délután végül a Kormányzati Tájékoztatási Központ  jelentette be, hogy a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12-től.