Márki-Zay Péter átadott egy mentőautót az ukrán nagykövetnek, és háborús bűnösnek nevezte Putyint

Márki-Zay Péter átadott egy mentőautót az ukrán nagykövetnek, és háborús bűnösnek nevezte Putyint

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete és Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt szombaton egy mentőautót adott át Ljubov Nepopnak, Ukrajna budapesti nagykövetének, az erről szóló videót közösségi oldalán is megosztotta a politikus.

A mentőautót az Egységben Magyarországért célzott támogatásokból vette, és az ukrán hadsereg egy olyan egységéhez kerül, amelyben kárpátaljai magyarok is szolgálnak. A nagykövet nevesítette is, hogy a 128-as dandár kapja a mentőautót, és életeket fog menteni. 

Az átadón a kormányfő-jelölt a háborúról is beszélt, majd az ATV Híradójának a következőket mondta: – Igen, Vlagyimir Putyin szerintem is háborús bűnös. Aki terhes anyákat, gyermekeket gyilkol, aki vöröskeresztes menekült oszlopot bombáz, aki egy atomerőművet lelövet azt nem lehet másnak nevezni, mint háborús bűnösnek – fogalmazott Márki-Zay.

Szerdán Joe Biden nevezte háborús bűnösnek Vlagyimir Putyin orosz elnököt Ukrajna megtámadása miatt. Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője később azzal pontosította az amerikai elnök nyilatkozatát, hogy Biden „a szívéből szólt”, ugyanakkor egy külön jogi eljárás alapján lehet meghatározni, hogy Putyin megsértette-e a nemzetközi jogot, és követett-e el háborús bűncselekményeket. Hozzátette, hogy az amerikai külügyminisztériumban már folyik ilyen vizsgáltat.

Az orosz államfői hivatal szóvivője reagálásában azt mondta, hogy a kijelentés megbocsáthatatlan.

További híreket a háborúról percről percre cikkünkben olvashatnak.